Oude Haven Concert 2018

Reserveer de datum vast in uw agenda: op zaterdag 1 september geniet u weer van bijzondere klanken op de Oude Haven! Met in de middag ons gezellige kinderconcert en in de avond diverse artiesten.

Wat kunt u verwachten?

We hebben, zoals u van ons gewend bent, weer aardig wat bijzondere muzikanten weten te strikken voor een avondvullend muziekspektakel. U zult zeker in vervoering raken van:

Hobokwartet ‘Driekwartplus’

Irma-1

Noor van de Wetering (hobo), Esther Damsma-in ’t Groen(viool), Irma Haverkamp (altviool) en Winde Reijnders (cello) zijn de vier bevlogen leden van hobokwartet Driekwartplus. Sinds 2013 spelen zij het mooie repertoire voor deze bijzondere bezetting: de heldere klank van de hobo en de rijke kleuren van de althobo combineert prachtig met het warme geluid van de strijkers. Zij laten dit graag aan u horen!
Driekwartplus specialiseert zich in kleinschalige concerten van hoog niveau.

Zij vertellen bij ieder concert veel over de muziek die ze uitvoeren en genieten ervan om deze mooie muziek dichtbij u als publiek te brengen.

Martha Bosch (sopraan)

8f36d7_a2b112cf56a74a85a3920f305620537a

Martha Bosch studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam. De jonge, heldere sopraan soleerde veelvuldig in de Matthäus Passion, Johannes Passion en Hohe Messe van Bach, Die Jahreszeiten van Haydn, Gloria van Vivaldi, Magnificat van Rutter, Requiem van Faure, Petit Messe Solennelle van Rossini, Requiem van Mozart, Ein Deutsches Requiem van Brahms en in diverse cantates van Bach en Telemann.

Als veelgevraagd koorzangeres is zij verbonden aan Cappella Amsterdam, het Laurens Collegium Rotterdam, het Amsterdam Baroque Choir en het Nederlands Kamerkoor.

Martha Bosch won het Prinses Christina Concours en debuteerde al op 17-jarige leeftijd bij de opera als Bastienne in Mozarts Bastien und Bastienne. Zij vertolkte operarollen in Le Nozze di Figaro van Mozart, Les Aventures du Roi Pausole van Honegger, Die Zauberflöte van Mozart en Orfeo Underground van Monteverdi.

Laura de Lange (vleugel)

achtergrond07

Pianiste Laura de Lange is zeer actief op het gebied van kamermuziek en liedbegeleiding.

Laura gaf concerten in Nederland, onder meer in het Concertgebouw en de Doelen, maar ook in het buitenland, met name in Frankrijk en Duitsland. Ook op de radio is ze regelmatig te horen.

Typerend voor haar concerten zijn de zorgvuldig samengestelde programma’s en haar levendige mondelinge toelichtingen tijdens het concert. Ruim vijftien jaar ervaring met het vertellen over muziek en de talloze enthousiaste reacties daarop van het publiek hebben haar diep overtuigd van de grote meerwaarde ervan.

De romantische muziek van haar betovergrootvader Daniël de Lange (1841-1918) en zijn broer Samuel (1840-1911) neemt een belangrijke plaats in in haar muzikale leven. Ze richtte Stichting De Lange op om de muzikale nalatenschap van haar voorvaders terug te brengen op de concertpodia.

Rens Rutten (marimba)

marimba

En in de categorie ‘Jong Talent’: Rens Rutten, laureaat van het Prinses Christina Concours 2018. Hij speelt vol overgave op zijn instrument, de Marimba.

Het Prinses Christina Concours organiseert concoursen voor alle jongeren die zich bezighouden met klassieke muziek, compositie of jazz. Met onze concoursen willen wij jongeren aanmoedigen om door te gaan met muziek te maken. Iedereen mag meedoen!

 


Benieuwd naar het Oude Haven Concert van vorig jaar?

Kijkt u gerust even terug op ons jubileumconcert met Wibi Soerjadi (20e Oude Haven Concert-2017):

Op zaterdag 2 september 2017 werd voor de 20ste keer het Oude Haven Concert gegeven. Het veelbelovende programma had veel mensen op de been gebracht. Tegen de 1.000 mensen woonden het jubileumconcert bij. De avond op de Oude Haven voelde bijna sprookjesachtig aan, met de sfeervolle verlichting in de oude kastanjebomen en de brandende kaarsen langs de gracht.

Argentijns temperament en tango 
En wat was het mooi! Deze avond stonden er fantastische artiesten op het podium. Het concert werd geopend door het tango ensemble Nuevo Nocturna. Prachtige Argentijnse muziek die geweldig tot zijn recht kwam in de historische setting en akoestiek van de Oude Haven. Het prachtig uitgevoerd ‘La Llorona’ zal niemand snel vergeten…

Schoonhovense ritmes
Vervolgens brachten lokale talenten Jelle Mak en Mark de Hooge een krachtige percussieshow van hoog niveau. Een geslaagde combinatie van humor, live slagwerk en soms ondersteund door zelf gecomponeerde symfonische backing tracks gaf de avond een vrolijke wending.

Meesterpianist Wibi
Veel bezoekers kwamen speciaal voor de hoofdact van de avond: meesterpianist Wibi Soerjadi. Hij speelde prachtige klassieke werken van Chopin en Rachmaninov, maar ook zelf gecomponeerd werk: een schitterende symfonische uitvoering van zijn dancehit Undauted en diverse hoofdstukken uit zijn sprookjesboek ‘Er was eens’, vol trollen, sprookjesprinsessen en kastelen. Ook kon iedereen genieten van prachtige door hemzelf gearrangeerde stukken. Hedwigs Song, de bekende Harry Pottertune van John Williams, en een compilatie van Queen nummers zorgden voor een sfeer op de Oude Haven.

 

Wie wil nagenieten van het concert kan hier de opname van RTV-Krimpenerwaard bekijken van het concert:

Over het Oude Haven Concert
Wat destijds begon op een bescheiden podium met een aantal parasols en wat stoelen, is in de loop van de jaren uitgegroeid tot één van de grootste evenementen van Schoonhoven. Voor het 20-jarig jubileum van het Oude Haven Concert had de Stichting Schoonhoven Klassiek wel wat wensen. In de eerste plaats lokale artiesten, dan stond op het verlanglijstje nog Zuid-Amerikaanse muziek en al heel lang praten we binnen het bestuur over grote namen in de muziekwereld die mogelijk in Schoonhoven zouden willen optreden. Alle wensen werden gerealiseerd in dit prachtige jubileumconcert.