Oude Haven Concert 2018

18140-005

Het was weer prachtig… Het zat goed vol langs de haven en het weer zat mee. Op deze mooie eerste septemberdag genoten we van bijzondere klanken op de Oude Haven! Met een afwisselende set-up, zoals u van het Oude Haven Concert gewend bent.

Hobokwartet ‘Driekwartplus’

18140-008

Noor van de Wetering (hobo), Esther Damsma-in ’t Groen(viool), Irma Haverkamp (altviool) en Winde Reijnders (cello) zijn de vier bevlogen leden van hobokwartet Driekwartplus. Sinds 2013 spelen zij het mooie repertoire voor deze bijzondere bezetting: de heldere klank van de hobo en de rijke kleuren van de althobo combineert prachtig met het warme geluid van de strijkers. En dat hebben we gehoord!

Martha Bosch (sopraan) en Laura de Lange (vleugel)

 18140-035 18140-026

Wat waren ze goed en wat was het mooi! Sopraan Martha Bos en pianiste Laura de Lange brachten samen Spaans temperament, grimmige verhaaltjes en zoete wiegeliedjes. Een geslaagd duo…

Rens Rutten (marimba)

18140-041

En in de categorie ‘Jong Talent’ was daar Rens Rutten, laureaat van het Prinses Christina Concours 2018. Hij speelde vol overgave op zijn instrument, de Marimba. Een belofte voor de toekomst!

Classic for Kids (middagconcert)

Kinderconcert Driekwartplus middag Rens middag

Een hele leuke middag vol muziek voor alle kinderen, jong en oud. Met een verhaal over trollen door hobokwartet Driekwartplus en een demonstratie Marimbaspelen door tiener Rens Rutten.


Benieuwd naar het jubileum Oude Haven Concert van 2017?

Kijkt u gerust even terug op ons jubileumconcert met Wibi Soerjadi (20e Oude Haven Concert-2017):

Op zaterdag 2 september 2017 werd voor de 20ste keer het Oude Haven Concert gegeven. Het veelbelovende programma had veel mensen op de been gebracht. Tegen de 1.000 mensen woonden het jubileumconcert bij. De avond op de Oude Haven voelde bijna sprookjesachtig aan, met de sfeervolle verlichting in de oude kastanjebomen en de brandende kaarsen langs de gracht.

Argentijns temperament en tango 
En wat was het mooi! Deze avond stonden er fantastische artiesten op het podium. Het concert werd geopend door het tango ensemble Nuevo Nocturna. Prachtige Argentijnse muziek die geweldig tot zijn recht kwam in de historische setting en akoestiek van de Oude Haven. Het prachtig uitgevoerd ‘La Llorona’ zal niemand snel vergeten…

Schoonhovense ritmes
Vervolgens brachten lokale talenten Jelle Mak en Mark de Hooge een krachtige percussieshow van hoog niveau. Een geslaagde combinatie van humor, live slagwerk en soms ondersteund door zelf gecomponeerde symfonische backing tracks gaf de avond een vrolijke wending.

Meesterpianist Wibi
Veel bezoekers kwamen speciaal voor de hoofdact van de avond: meesterpianist Wibi Soerjadi. Hij speelde prachtige klassieke werken van Chopin en Rachmaninov, maar ook zelf gecomponeerd werk: een schitterende symfonische uitvoering van zijn dancehit Undauted en diverse hoofdstukken uit zijn sprookjesboek ‘Er was eens’, vol trollen, sprookjesprinsessen en kastelen. Ook kon iedereen genieten van prachtige door hemzelf gearrangeerde stukken. Hedwigs Song, de bekende Harry Pottertune van John Williams, en een compilatie van Queen nummers zorgden voor een sfeer op de Oude Haven.

 

Wie wil nagenieten van het concert kan hier de opname van RTV-Krimpenerwaard bekijken van het concert:

Over het Oude Haven Concert
Wat destijds begon op een bescheiden podium met een aantal parasols en wat stoelen, is in de loop van de jaren uitgegroeid tot één van de grootste evenementen van Schoonhoven. Voor het 20-jarig jubileum van het Oude Haven Concert had de Stichting Schoonhoven Klassiek wel wat wensen. In de eerste plaats lokale artiesten, dan stond op het verlanglijstje nog Zuid-Amerikaanse muziek en al heel lang praten we binnen het bestuur over grote namen in de muziekwereld die mogelijk in Schoonhoven zouden willen optreden. Alle wensen werden gerealiseerd in dit prachtige jubileumconcert.