Oude Haven Concert 2019

18140-005

 

Op zaterdag 7 september is het weer zover: dan kunt u genieten van het 22e Oude Haven Concert in het historische centrum van Schoonhoven. Op een podium boven de Oude Haven spelen diverse artiesten de sterren van de hemel. U zit gezellig onder de mooi verlichte kastanjebomen op de stoeltjes langs de Oude Haven. De sfeer is ongekend!

We zoeken ieder jaar naar uitmuntende musici, bijzondere acts en proberen natuurlijk ook een topper uit de categorie jong talent voor u te contracteren. Wie komen er dit jaar?

  • Het Barok Ensemble ‘Brisk’ verrast vanavond met bekende én onbekende blaasinstrumenten.
  • Het Rubens Consort vertolkt meesterwerken uit alle eeuwen van de muziekgeschiedenis.
  • En terug van weggeweest: het ‘Oude Haven Gitaarorkest’. Zes, maar misschien zelfs acht gitaristen verspreiden hun virtuositeit over de feeëriek verlichte Oude Haven.

Aanvang: 21.00 uur.
Na afloop vindt traditiegetrouw op het Kazerneplein de Afterglow plaats, een gelegenheid om onder het genot van een drankje even na te praten en elkaar te ontmoeten.

Classic for Kids

Door omstandigheden kan dit jaar helaas het kinderconcert Classic for Kids om 16.00 uur niet doorgaan.

.


Een terugblik op 2018:

Het was weer prachtig… Het zat goed vol langs de haven en het weer zat mee. Op deze mooie eerste septemberdag genoten we van bijzondere klanken op de Oude Haven! Met een afwisselende set-up, zoals u van het Oude Haven Concert gewend bent.

Hobokwartet ‘Driekwartplus’

18140-008

Noor van de Wetering (hobo), Esther Damsma-in ’t Groen(viool), Irma Haverkamp (altviool) en Winde Reijnders (cello) zijn de vier bevlogen leden van hobokwartet Driekwartplus. Sinds 2013 spelen zij het mooie repertoire voor deze bijzondere bezetting: de heldere klank van de hobo en de rijke kleuren van de althobo combineert prachtig met het warme geluid van de strijkers. En dat hebben we gehoord!

Martha Bosch (sopraan) en Laura de Lange (vleugel)

 18140-035 18140-026

Wat waren ze goed en wat was het mooi! Sopraan Martha Bos en pianiste Laura de Lange brachten samen Spaans temperament, grimmige verhaaltjes en zoete wiegeliedjes. Een geslaagd duo…

Rens Rutten (marimba)

18140-041

En in de categorie ‘Jong Talent’ was daar Rens Rutten, laureaat van het Prinses Christina Concours 2018. Hij speelde vol overgave op zijn instrument, de Marimba. Een belofte voor de toekomst!

Classic for Kids (middagconcert)

Kinderconcert Driekwartplus middag Rens middag

Een hele leuke middag vol muziek voor alle kinderen, jong en oud. Met een verhaal over trollen door hobokwartet Driekwartplus en een demonstratie Marimbaspelen door tiener Rens Rutten.


Wie wil nagenieten van het Oude Haven Concert van 2017 met Wibi Soerjadi kan hier de opname van RTV-Krimpenerwaard bekijken:

Wat destijds begon op een bescheiden podium met een aantal parasols en wat stoelen, is in de loop van de jaren uitgegroeid tot één van de grootste evenementen van Schoonhoven. Voor het 20-jarig jubileum van het Oude Haven Concert had de Stichting Schoonhoven Klassiek wel wat wensen. In de eerste plaats lokale artiesten, dan stond op het verlanglijstje nog Zuid-Amerikaanse muziek en al heel lang praten we binnen het bestuur over grote namen in de muziekwereld die mogelijk in Schoonhoven zouden willen optreden. Alle wensen werden gerealiseerd in dit prachtige jubileumconcert.