Oude Haven Concert 2019

Vol verwachting bij het Oude Haven Concert

IMG_4323

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zaterdag 7 september konden we genieten van het 22e Oude Haven Concert in het historische centrum van Schoonhoven. Op een podium boven de Oude Haven speelden diverse artiesten de sterren van de hemel. Onze gasten zaten gezellig onder de mooi verlichte kastanjebomen op de stoeltjes langs de Oude Haven. De sfeer was weer ongekend!

IMG_4325

Ook dit jaar hadden we uitmuntende musici en bijzondere acts gecontracteerd. Het Barok Ensemble ‘Brisk’ verraste vanavond met bekende én onbekende blaasinstrumenten. IMG_4324 IMG_4323

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En terug van weggeweest: het ‘Oude Haven Gitaarorkest’. Maar liefst tien gitaristen verspreiden hun virtuositeit over de feeëriek verlichte Oude Haven. Indrukwekkend was hun vertolking van Celtic Clash van Paul Svoboda.

IMG_4327 IMG_4326

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Rubens Consort stortte zich vol overgave op Beethoven met Serenade, Op. 25: een verzameling toch voornamelijk vrolijke en gevoelige stukken, gecomponeerd in een tijd waar Beethoven gekweld werd door toenemende doofheid.

IMG_4328 IMG_4329

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na afloop vond traditiegetrouw de Afterglow plaats, dit maal in het Zilvermuseum. Veel bezoekers maakten van de gelegenheid gebruik om onder het genot van een drankje even na te praten.

Classic for Kids

Door omstandigheden vond er dit jaar helaas geen kinderconcert Classic for Kids plaats.

.

.


Wie wil nagenieten van het Oude Haven Concert van 2017 met Wibi Soerjadi kan hier de opname van RTV-Krimpenerwaard bekijken:

Wat destijds begon op een bescheiden podium met een aantal parasols en wat stoelen, is in de loop van de jaren uitgegroeid tot één van de grootste evenementen van Schoonhoven. Voor het 20-jarig jubileum van het Oude Haven Concert had de Stichting Schoonhoven Klassiek wel wat wensen. In de eerste plaats lokale artiesten, dan stond op het verlanglijstje nog Zuid-Amerikaanse muziek en al heel lang praten we binnen het bestuur over grote namen in de muziekwereld die mogelijk in Schoonhoven zouden willen optreden. Alle wensen werden gerealiseerd in dit prachtige jubileumconcert.